Даамарит


Karvalakkeja ja raitapaitoja, lomakkeita ja leimoja. Mitä osakunnalla oikein tapahtuu?

Osakunnalla tapahtui daamarit. Parin vuoden hiljaiselon jälkeen daamarit elvytettiin henkiin ja osakunnan naiset pääsivät nauttimaan herrojen järjestämästä illasta. DG:n osakuntatilat täyttyivät oudoilla kirjaimilla ja vielä oudoimmilla kuvilla. Tämänkertainen teema oli Venäjä, joten vodkan, voin ja smetanan määrässä ei säästelty.

Ilta alkoi virallisella maahantulotarkastuksella, jossa tarkastettiin juhlijoiden taustat. Autenttisen tunnelman luomiseksi paikalle oli hankittu ammattitaitoisia ja nopealiikkeisiä virkamiehiä.

Virallisen osuuden päätettyä daamit pääsivät rentoutumaan illan tarjonnasta. Illan menu oli teeman mukainen. Alkuruuaksi oli maustekurkkuja, smetanaa ja hunajaa. pääruuaksi blinejä smetanalla, sienisalaatilla, mädillä. Illan kruunasi Charlotte russe.
Charlotte russe à la tuleva kuraattori.

Tunnelmallisen illan aikana nähtiin ja kuultiin runonlausuntaa, venäläistä musiikkia unohtamatta klassista tietovisaa, jossa muun muassa tutustuttiin Moskovan metroon. Se on kotimaista vastinettaan huomattavasti mutkikkaampi, mikä huomattiin karttoja tutkittaessa.

Tuttuun osakuntalaiseen tyyliin juhlat kestivät pitkään ja viimeiset vieraat loikkasivat osakuntatiloista pitkälti seuraavan vuorokauden puolella.

Herrat jäävät jännityksellä odottamaan ensi kevään herriksiä. Herriksethän herätetään myös henkiin, vai mitä daamit?
Daamarit on herrojen järjestämät juhlat osakunnan naisille. Daamit puolestaan järjestävät herrikset osakunnan herroille. Juhlat on suunniteltu tavallisesti jonkun teeman pohjalle.

HEIKKI KARVINEN

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti