Karjalaisen Osakunnan uudet asunnot: Maapadontie 2


Osakunnan vanhoissa asunnoissa Patolassa asuvat ovat reilun vuoden ajan saaneet seurata, miten Maapadontie 5 viereen on noussut hiljalleen uusi kerrostalo. Nyt talo on valmis, ja ensimmäiset asukkaat ovat päässeet muuttamaan sisään. Taloprojektia varten on perustettu uusi osakeyhtiö, jossa Artin säätiö on mukana. Artin säätiölle tulleet asunnot on jaetta puoliksi Karjalaisen Osakunnan sekä Pohjois-pohjalaisen Osakunnan kanssa. Suurimman osan talosta, noin puolet, omistaa Hämäläisten ylioppilassäätiö. Lisäksi pienempinä osakuntina mukana ovat Savolainen sekä Kymenlaakson Osakunta. 

Meidän osakunnalla on uudessa talossa yhteensä yhdeksän asuntoa, joista seitsemän on yksiöitä ja kaksi kaksioita. Yksiöiden koot ovat 24 ja 26 neliömetriä ja kaksioiden 38 ja 48 neliömetriä. Hintatasoltaan uudet asunnot ovat jonkin verran Patolan vanhoja asuntoja kalliimpia, mutta yksityisiin markkinoihin verrattuna edelleen hyvin edullisia. Asuntojen vuokraan sisältyy internetyhteys sekä vesi, mutta sähkösopimus vuokralaisen on hoidettava itse. Lisäksi autopaikka on mahdollista saada kuukausimaksua vastaan.

Asunnoista vain 38 neliön perhekaksioissa on kunnollinen parveke. Muissa asunnoissa on ranskalainen parveke eli ovi, josta ei kuitenkaan pääse mihinkään. Tämä lienee arkkitehdin loistava idea, mutta käytännössä aika turha yksityiskohta. Yksiöissä kaappitilaa on varsin vähän, mutta muuten asunto on avara ja valoisa. Lattioissa on käytetty muovimattoa, jonka eroa laminaattilattiaan ei ensi silmäyksellä huomaa. Talon porraskäytävissä ja yhteisissä tiloissa on käytetty reippaasti väriä, sillä pohjakerroksen lattia on mustavalkoruudullinen ja muuten porraskäytävissä on vihreää ja oranssia. Tämä luo raikkaan ja modernin vaikutelman. 

Näkymä 26 neliömetrin yksiöstä
Uuden talon erikoisuutena voisi pitää sitä, että talossa on kaksi kattosaunaa ylimmässä kerroksessa. Kyseisessä kerroksessa ei saunojen lisäksi ole muuta kuin pienehkö pesutupa. Saunomaan haluavien asukkaiden on varattava itselleen pysyvä saunavuoro, joka maksaa 20€ kuukaudessa. Yksinasuvalle summa voi kuulostaa suurelta, mutta vuoron voi varata myös puoliksi tutun naapurin kanssa. Saunatiloihin sisältyy pieni terassi, joka ainakin kesäaikaan on kätevä vilvoittelupaikka. Pääsin itsekin jo tutustumaan saunaan kaverini saunavuorolla ja voin todeta, että löylyt olivat varsin hyvät.

Uudet asunnot ovat hyvä lisä osakuntamme asuntotarjontaan. Erityisen positiivista on se, että olemme saaneet lisää haluttuja yksiöitä. Lisäksi uuden talon yksiöt ovat kooltaan sopivan kokoisia eli niissä mahtuu asumaan varsin hyvin. Patola on asuinpaikkana toimiva sillä, kulkuyhteydet keskustaan sekä poikittaissuuntaan toimivat hyvin ja kaikki peruspalvelut ovat lähellä. Kevään asuntohaun jo lähestyessä, suosittelenkin kaikkia miettimään myös Patolan asuntoja hyvänä vaihtoehtona.

Maapadontie 2:
  • 7 yksiötä (26 m2), vuokra: 15,25 €/m2
  • 2 kaksiota (38 ja 48 m2), vuokra: 13,75 €/m2
EMMI TORIKKA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti